Siirry sisältöön

Viemäriremontti hinta – Kannattaako sukitus vai linjasaneeraus?

Paljonko viemäriremontti maksaa? Kumpi on halvempi vaihtoehto, linjasaneeraus vai viemärin sukitus?

Viemärijärjestelmän saneeraus on kriittinen ja välttämätön toimenpide monissa kiinteistöissä – erityisesti vanhemmissa rakennuksissa. Viemäriremontin hinta herättääkin usein huolta, sillä se voi olla merkittävä investointi.

Viemäriremontti on merkittävä investointi

Perinteinen viemäriremontti voi olla suurempi taloudellinen investointi, ja sen kustannukset vaihtelevat suuresti riippuen monista tekijöistä. Hintaan sisältyy muun muassa kaivuutyöt, putkistojen uusiminen, työvoima sekä tarvittavat materiaalit . Perinteinen viemäriremontti voi käsittää täydelliset putkistojen uusimiset ja vaatii usein laajoja kaivuutöitä, mikä lisää kustannuksia sekä aiheuttaa häiriötä kiinteistön päivittäisessä käytössä.

Kustannukset voivat nousta huomattavasti, jos vanha putkisto on vaikeasti saavutettavissa tai jos rakennuksessa on muita rakenteellisia haasteita. Lisäksi perinteisen remontin yhteydessä on usein tarpeen uudistaa muitakin kiinteistöön liittyviä osia, kuten lattiapinnoitteita ja sisäseiniä, mikä lisää kokonaiskustannuksia.

Kokonaisvaltainen viemäriremontti voi maksaa jopa yli 20 000 euroa.

Kumpi on halvempi: Viemäriremontti vai viemärin sukitus?

Viemärin sukituksen ja perinteisen viemäriremontin välillä on merkittäviä hintaeroja, jotka johtuvat pääasiassa erilaisista työmenetelmistä ja tarvittavista materiaaleista. Sukitus on innovatiivinen menetelmä, joka mahdollistaa vanhojen viemäriputkien uudistamisen ilman tarvetta kaivaa niitä esiin ja vaihtaa kokonaan. Tehokas sukitusprosessi säästää huomattavasti työvoimaa ja aikaa, mikä näkyy suoraan kustannusten alentumisena.

Sukituksen kustannussäästöt

Sukituksen suurin taloudellinen hyöty on sen nopeammassa ja edullisemmassa toteutuksessa verrattuna perinteiseen remonttiin. Koska sukitus voidaan suorittaa ilman laajoja ja aikaa vieviä kaivuutöitä, projektin kokonaiskustannukset ovat alhaisemmat.

Pitkän aikavälin säästöt

Viemärin sukitus on myös pitkällä aikavälillä taloudellinen ratkaisu. Sukitus pidentää viemärijärjestelmän käyttöikää ja vähentää tulevaisuuden korjauskustannuksia, mikä tekee siitä pitkän aikavälin sijoituksena erittäin järkevän.

Mikä tekee sukituksesta kustannustehokkaamman vaihtoehdon?

Sukitus vaatii vähemmän työvoimaa ja aikaa

Sukitusprosessi on huomattavasti nopeampi kuin perinteinen viemäriremontti. Koska sukitus ei vaadi laajoja kaivuutöitä, työvoiman tarve ja työn kesto vähenevät huomattavasti. Nopea prosessi säästää kustannuksia sekä työn toteutuksessa että siitä aiheutuvassa häiriössä kiinteistön käytössä.

Pienemmät materiaalikustannukset

Toisin kuin perinteisessä viemäriremontissa, sukituksessa ei tarvitse vaihtaa koko putkistoa, mikä vähentää tarvittavien materiaalien määrää ja kustannuksia. Lisäksi sukitus minimoi tarpeen muille rakennustöille, kuten lattioiden tai seinien korjaamiselle.

Pitkäikäisyys

Sukitettu viemärijärjestelmä on kestävä ja sen odotetaan kestävän jopa 50 vuotta. Sukitus on pitkäaikainen investointi, joka säästää tulevaisuuden remonttikustannuksia. Sukittamalla asennetut muoviputket ovat erittäin kestäviä niin kulumista kuin tukkeutumista vastaan.

Mistä sukituksen hinta muodostuu?

  • Putkien materiaali ja kunto: Sukituksen hinta voi vaihdella riippuen siitä, onko putkisto valmistettu muovista, betonista vai valuraudasta, sekä niiden kunnosta.
  • Putkiston pituus ja haarojen määrä: Mitä pidempi ja monimutkaisempi putkisto, sitä enemmän sukitustyötä tarvitaan, mikä voi vaikuttaa hintaan
  • Rakennuksen kerrosten määrä: Useampi kerros saattaa vaatia lisätyötä, mikä voi nostaa kustannuksia.

Viemärin sukituksen hinta vaihtelee noin 7 000 – 15 000 euron välillä. Sukittaminen on kokonaisvaltaista viemäriremonttia huomattavasti edullsempi vaihtoehto.

Kotitalousvähennys viemäriremontissa

Kotitalousvähennys on merkittävä etu, joka voi alentaa viemärisaneerauksen, kuten viemärin sukituksen kokonaiskustannuksia.

Vuonna 2024 kotitalousvähennyksen suuruus on 40 % työn osuuden arvonlisäverollisesta hinnasta. On tärkeää huomioida, että vähennys koskee ainoastaan työn osuutta, ei materiaaleja.

Henkilökohtainen enimmäismäärä kotitalousvähennyksessä on 2 250 euroa vuodessa. Mikäli teetät työn yhdessä puolisosi kanssa, voitte yhdessä hyödyntää enimmillään 4 500 euron vähennyksen. Kotitalousvähennyksen omavastuu on 100 euroa, mikä tulee huomioida ennen vähennyksen laskemista.

Kotitalousvähennyksen hakeminen on suhteellisen yksinkertaista. Työn suorittaneen yrityksen tulee eritellä laskussaan työn ja materiaalien osuudet erikseen. Työn tilaajan tulee esittää tämä lasku verohallinnolle kotitalousvähennystä hakiessaan. Me Viemäriverstaalla autamme mielellämme asiakkaitamme vähennyksen hakemisessa.

Kotitalousvähennys tarjoaa merkittävän taloudellisen helpotuksen viemärisukituksen kustannuksiin, mikä tekee siitä entistä houkuttelevamman vaihtoehdon monille kiinteistönomistajille.

Yhteenveto – Sukitus tarjoaa kustannustehokkaan vaihtoehdon viemäriremontille

Viemärisaneeraus on merkittävä investointi, joka voi tuoda huomattavia pitkän aikavälin hyötyjä kiinteistöllesi. Vaikka viemärisaneerauksen alkukustannukset saattavat tuntua suurilta, on tärkeää huomioida sen tuomat taloudelliset säästöt sekä lisäarvo kiinteistöllesi. Sukitus tarjoaa kustannustehokkaan ja vähemmän häiritsevän vaihtoehdon perinteiselle viemäriremontille, vähentäen merkittävästi sekä työn että materiaalien kustannuksia.

Kotitalousvähennys tuo lisäetua viemärisaneerauksen kustannuksiin, mikä tekee investoinnista entistä houkuttelevamman. Muista, että oikea-aikainen toimenpide voi säästää sinua tulevaisuudessa odottavilta suuremmilta korjauskuluilta ja lisätä kiinteistösi arvoa ja käyttömukavuutta. Viemärisaneerauksen suunnittelu ja toteutus ammattilaisten kanssa varmistaa, että työ tehdään laadukkaasti ja kestävästi.

Viemäriremontin hinta: Keskimäärin 600 euroa per neliö

Viemärin sukituksen hinta: Keskimääärin 90 – 200 euroa per neliö

Miten viemärin sukitus ja perinteinen viemäriremontti eroaa toisistaan?

Sukitus on edullisempi ja nopeampi tapa uudistaa viemärijärjestelmä verrattuna perinteiseen remonttiin, joka vaatii usein kaivuutöitä ja putkistojen täydellistä uusimista.

Kuinka paljon viemärin sukitus yleensä maksaa?

Viemärin sukituksen hinta vaihtelee kohteen mukaan, mutta yleensä se on 7 000 – 15 000 euron välillä omakotitaloissa. Hintaan vaikuttavat putkiston pituus, materiaali ja rakennuksen kerrosten määrä.

Voiko viemärin sukituksesta saada kotitalousvähennystä?

Kyllä, voit hakea kotitalousvähennystä viemärin sukituksesta. Vähennys koskee työn osuutta ja on 40 % arvonlisäverollisesta hinnasta henkilökohtaisella enimmäismäärällä 2 250 euroa.

Kauanko viemärin sukitus yleensä kestää?

Viemärin sukitus kestää yleensä vain muutamia päiviä, riippuen kohteen laajuudesta ja monimutkaisuudesta.

Miksi sukitus on edullisempi vaihtoehto kuin perinteinen viemäriremontti?

Sukitus on edullisempi, koska se vaatii vähemmän työvoimaa, aikaa ja materiaaleja. Se ei myöskään edellytä laajoja kaivuutöitä, mikä vähentää kustannuksia ja häiriötä.

Onko viemärin sukitus pitkäaikainen ratkaisu?

Kyllä, sukitettu viemäri on kestävä ja sen odotetaan kestävän jopa 50 vuotta, mikä tekee siitä pitkäaikaisen ratkaisun viemärijärjestelmän ongelmiin.

Lue myös: Jäätyneet viemärin sulatus