Siirry sisältöön
Yhteydenottopyyntö

Viemäreiden sukitus Helsinki

Viemärin sukittaminen tarkoittaa viemäriputkiston kunnostusta asentamalla vanhojen putkien sisään epoksin avulla kovettuva sukka. Teknisiltä ominaisuuksiltaan sukitettu putki vastaa nykyaikaista muovista viemäriputkea.

Sukitus on moderni ja kustannustehokkaampi vaihtoehto perinteiselle putkiremontille, sillä se ei vaadi rakenteiden purkamista tai putkien vaihtamista. 

Putket voidaan yleensä uusia sukittamalla, jos putkisto ei ole päässyt romahtamaan. Vanhat putket saavat uuden ja kestävän sisäpinnan, joka korjaa mahdolliset halkeamat ja reiät. Uusi sileä sisäpinta takaa putkistolle paremmat virtausominaisuudet.

Paremman virtauksen ja liukkaan sisäpinnan myötä myös tukkeumia pääsee syntymään vähemmän.

Toteutamme viemäreiden sukituksia Helsingissä ja Uudenmaan alueella. Helsingin lisäksi sukitus onnistuu Lahdessa, Kouvolassa, Lappeenrannassa, Hämeenlinnassa, Mikkelissä, Tampereella ja Pirkanmaalla.

 

Viemäreiden sukitus Helsingissä ja Uudenmaan alueella

 

Viemäreiden sukitus on putkiremonttia nopeampi ja edullisempi viemärisaneerausmenetelmä. Sukitus voidaan kuitenkin tehdä ainoastaan jos putkistossa ei ole sortumia. Viemärin kuvaus kannattaisi tehdä 10-15 vuoden välein, sillä putkiston kuntoa on mahdotonta arvioida rakenteiden ulkopuolelta.

Putkiremontti tehdään yleensä 30-50 vuoden ikäisille putkistoille. Jos on tiedossa, että putkiston käyttöikä alkaa lähestyä 30 vuotta, kannattaa selvittää ajoissa, sopisiko sukitus kohteeseen. Viemäreiden kuvaus ja sukitus onnistuu meiltä myös Helsingissä ja muualla Uudenmaan alueella.

Jos etsinnässä on ammattilaisen suorittama sukitus Helsingissä, voit ottaa meihin yhteyttä! 

 

Sukitukseen valmistautuminen

 

Sukituksen kesto normaalin kokoisessa omakotitalossa on noin 3-7 päivää. Rivi- tai kerrostaloasunnossa sukitus kestää 3-5 päivää ja koko talossa huoneistojen määrästä riippuen. 

Toisin kuin perinteisen putkiremontin aikana, sukituksen aikana kotona voi asua normaalisti, mutta veden laskemista viemäriin rajoitetaan. Toimitamme viemäriremontin ajaksi väliaikaisen wc-istuimen sekä tarvittaessa myös suihkukopin. 

Sukitus on siis putkiremonttia huomattavasti helpompi tapa asumisjärjestelyjen ja kustannuksien kannalta. Vaikka kotona voi asua sukituksen aikana, kannattaa esimerkiksi etenkin etätyöläisen ottaa huomioon muutaman päivän erityisjärjestelyt kotona. 

Lisätietoa kestosta ja aikataulusta saat ottamalla meihin yhteyttä. Täältä löydät henkilöstömme yhteystiedot.

Sukituksen vaiheet

  • Työympäristön suojaaminen ja työmaan perustaminen
  • Vesikalusteiden irrottaminen
  • Putkiston kuvaus ja puhdistus
  • Sukan valmistelu mankeloimalla
  • Sukan asennus viemäriin paineilman avulla
  • Epoksin kovettuminen paineistettuna
  • Haaraliittymien avaaminen ja sukitus
  • Lattiakaivon uusiminen muovisella kaivoinsertillä
  • Vesikalusteiden asennus
  • Siivous ja lopputarkastus

Lue myös tarkat kuvaukset sukituksen työvaiheista.