Siirry sisältöön
Pyydä tarjous

Viemäriremontti sukitusmenetelmällä

Viemäriverstas

Viemäriverstaan asentajat ovat sukituksen pitkänlinjan ammattilaisia. Olemme äärimmäisen vaativia työnlaadussa ja käytettävissä materiaaleissa. Tästä syystä sukitus tehdään markkinoiden laajimmalla  Eurofins-Boldan In-House Lining System-menetelmäserfitikaatin suomalaisilla tuotteilla sekä asennusmenetelmällä ja laadunvalvonnalla.

Milloin viemäri tulisi sukittaa?

Putkiremontin tarve ilmenee useimmiten liian myöhään. Parhaimmillaan putkiremontti suunnitellaan ja toteutetaan jo ennen vaurioita tai ongelmia. Vuotava viemäristö kasvattaa huomattavasti kodin home- ja sisäilmaongelmien mahdollisuutta. Pienikin vuotokohta viemäristössä uhkaa kiinteistössä asuvien terveyttä ja nostaa riskiä kiinteistön arvon alentumiseen.

Sukitus vai putkien vaihto?

Sukittamalla tehtävä remontti eroaa perinteisestä, pihan sekä lattioiden avaavasta ja viikkoja kestävästä putkiremontista huomattavasti helppoudellaan sekä hinnallaan. Sukitustekniikalla tehty viemäriremontti omakotitalossa kestää 2-7 päivää ja koti on käytettävissä koko remontin ajan. Ainostaan veden laskemista viemäreihin rajoitetaan sukitustyön aikana.

Sukitus ja pinnoitus/ruiskuvalu on eriasioita!

Pinnoituksella tai ruiskuvalulla tehtävään putkiremonttiin verrattuna sukitus tuo huomattavasti pidemmän käyttöiän viemäristölle tulevaisuudessa. Pinnoituksella tehty viemäriremontti lisää keskimäärin vain 10-15 vuotta elinikää viemäriputkille VTT:n arvion mukaan.

Kauan sukitettu viemäri kestää?

VTT:n tutkimuksien mukaan sukitetun viemärin tekninen käyttöikä on noin 40-50 vuotta.

Mitä putkimateriaaleja voi sukittaa?

 • Sukitus onnistuu kaikkiin putkimateriaaleihin. Mikäli viemäri on betonia tms. tai siinä on reikiä tai halkemia niin asennamme ennen sukitusta suojapussin viemäriin.

 

Vanha viemäri ennen ja jälkeen sukituksen

Mitä Sukitus maksaa?

Viemäriverstaan viemäriremontti maksaa omakotitaloon yleisimmin 4000-14000€ kun puhutaan useamman viemäripisteen omakotitalosta.

Pientaloyhtiöiden ja muiden kiinteistöjen hinta riippuu viemäristön laajuudesta.

Yhden viemärilinjan sukitukset alkaen 300€ riippuen metrimäärästä.

Laske täältä hinta remontillesi. Saat hinta-arvion 1-2 päivässä!

 

Katso paljon sinun kiinteistöön sukitus maksaisi?

  Tarjoamme remonteillemme myös op-rahoituksen ja 6 kuukauden korottoman maksuajan.

Hinnasta saa 40% kotitalousvähennyksen työn osuudesta.

 

Mistä tiedän voisiko viemäristössäni olla ongelmia?

 • Viemäri on yli 40 vuotta vanha.
 • Viemärinkuvauksesta/huollosta on yli 10 vuotta.
 • Viemäristä on noussut joskus hajuja tai nousee jatkuvasti.
 • Viemäri on vetänyt joskus huonosti/vetää huonosti.
 • Viemäri on pulputtanut tai pulputtaa.
 • Wc-pönttö nostaa veden normaalia ylemmäksi vetäessä.

Kysy lisää tästä!

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Sukitustöistä kuvia

Ensin kohde kartoitetaan ja tehdään kuvaus, jotta varmistetaan, sukitus onnistuu. Kohteesta lasketaan tarjous, joka jää asiakkaalle mietittäväksi.

1.Kohteen kartoitus/kuvaus ja urakan laskeminen

Mikäli tarjous hyväksytään sovitaan asennusajankohta.

2.Työn aloitus sovittuna päivänä.

Vaikka työ on siistiä niin ennen viemärisukituksen aloittamista alueet suojataan landolt suojalla.

3.Työskentely alueiden suojaus ja väliaikaisen wc-istuimen asennus

Viemäreistä pestään kameran kanssa kaikki pinttymä ja epätasautuma pois viemäreistä lähtevät jätökset imetään pois tarkastuskaivon kautta. Tämän jälkeen tehdään sukitus-suunnitelma.

4.Viemärit pestään, kuvataan ja suunnitellaan sukitus

Sukitus aloitetaan viemärilinjasta, johon muut viemärit haarautuvat.

5.Runkoviemärin sukittaminen

Vanhoista lattiakaivoista leikataan huulloslevy pois, jonka jälkeen se hiotaan puhtaaksi. Lattiakaivoinsertti asennetaan vanhan kaivon sisälle ja tiivistetään epoksilla.

6.Lattiakaivoinsertin asentaminen

Kun runkoviemärin sukka on kovettunut niin haarakohdat porataan auki. Poraus tehdään rassiporalla ja kameraa apuna käyttäen. Porauksen ajaksi viemäristö alipaineistetaan poraamisesta johtuvan pölyn vuoksi.

7.Viemärihaarojen pora-avaaminen

Kun haarat on porattu auki asennamme haarakappaleet. Haarakappaleet varmistavat että viemäristä tulee täysin tiivis ja itsensäkantava.

8.Haarayhteiden asennus ja haaralinjojen sukitus

Lopuksi kaikista viemärilinjoista ja haaroista otetaan videotallenne dokumenttiä varten. Kuvausta pääsee halutessaan seuraamaan. Tämän jälkeen vesikalusteet asennetaan takaisin kiinni.

9.Loppuviimeistelyt

Viemärit ovat heti käytössä sukituksen päätyttyä. Siivoamme ja kaikki jälkemme puhtaaksi ja jätteet viedään pois. Hyväksytyn työn jälkeen luovutetaan takuutodistus ja viemärivideot.

10.Loppusiivous, lopputarkastus ja dokumenttien luovutus

Katso Mikael Saaren kokemus viemärinsukituksesta

Suomessa sattuu 100 vesivahinkoa joka päivä.

Vuotovahingoista aiheutuvia korvauksia maksetaan noin 160 miljoonalla eurolla vuosittain. Korvattavia vuotovahinkoja on noin 36 000 kappaletta vuosittain. Tämä tarkoittaa noin sata vahinkoa joka päivä.

Lähde: Finanssialan keskusliitto

Pyydä tarjous 

Asuminen sukituksen aikana

Tehtävän työn aikana on täysin mahdollista asua kotona. Ainoastaan veden laskemista viemäreihin rajoitetaan hetkittäin. Palvelukonseptiimme kuuluu, että toimitamme väliaikaisen kemiallisen wc-istuimen remontin ajaksi.

Jos kuitenkin haluat oleskella esimerkiksi mökillä remontin ajan, se on täysin mahdollista. Näin on tehty usean remontin aikana. Sukitustyö voidaan tehdä myös vaikka ulkomaanmatkasi aikana. Mikäs sen parempaa kuin palata kotiin jossa viemärit vetävät, kiinteistön arvo on kasvanut ja kymmeniin vuosiin ei tarvitse arvuutella viemärien kestävyyttä.

Sukituksella tehtävän remontin edut

Sukituksen ehdottomasti merkittävin etu on sen nopeus. Asumisen ei tarvitse katketa missään vaiheessa noin. 2-5 päivää kestävää remonttityötä. Perinteinen, avaava viemäriremontti taasen lähes aina pakottaa hankkimaan viikkoja kestävän majapaikan muualta. Useimmiten sukittaminen on myös huomattavasti edullisempaa kuin perinteisin menetelmin suoritettu remontti.

OTA YHTEYTTÄ

Yksinkertaisesti: viemärin sukitus on ketterin ja kustannustehokkain tapa hoitaa viemäriongelmat

Selkeimpiä viemäriongelmista huomauttavia tekijöitä ovat:

 • Viemäriputket ovat 40-50 vuotta vanhat
 • On ilmennyt viemärin hajuhaittoja
 • Viemärit vetävät heikosti
 • Viemärit ”pulputtaa”
 • Edellisestä tarkastuksesta on yli 10 vuotta