Siirry sisältöön
Pyydä tarjous

Viemärin sukitus vuosien kokemuksella

Viemärin sukitus on kustannustehokaampi ja helpompi vaihtoehto perinteiselle viemäriremontille. Sukitus ei vaadi vanhojen viemärien purkamista eikä rakenteiden avaamista – sukitus muodostaa kestävät muoviviemärit vanhojen putkien sisään.

Toimialueisiimme kuuluu Päijät-Häme, Uusimaa, Kymenlaakso, Kanta-Häme, Pirkanmaa, Etelä-Karjala ja Etelä-Savo. Suoritamme viemärisukitukset omakotitalojen lisäksi myös pari- ja rivitalohin.

Sukitus onnistuu seuraavissa kaupungeissa ja niiden lähikunnissa:

 

Sukituksella uusi viemäri jopa 50 vuodeksi

Uusi saumaton muoviputki pidentää viemärisi käyttöikää jopa puolella vuosisadalla. Sukituksessa vanhan vaurioituneen viemärin sisään asennettaan epoksilla kyllästetty muovisukka, joka kovettuessaan muodostaa kivikovan ja saumattoman viemäriputken. Sukitus mahdollistaa myös monimutkaisempien viemäriputkistojen saneerauksen – haarakohdat ja jyrkät kulmat eivät muodosta ongelmaa. Sukka taittuu jopa 90 asenteen kulmaan ilman, että putki haurastuu tai on epätasainen.

Sukitettu viemäri on runkojäykkä ja täysin saumaton muodostaen kestävän suojan vanhalle valurauta- tai betoniputkelle. Muoviputki kestää happamia ja emäksisiä aineita, eikä tukkiudu yhtä helposti kuin perinteiset viemärimateriaalit.

Viemärin sukitus tulisi tehdä hyvissä ajoin, sillä liian huonokuntoista putkea on mahdoton sukittaa. Toteuta sukitus hyvissä ajoin välttääksesi kalliin linjasaanerauksen, jonka kustannukset voivat kohota moninkertaisiksi verrattuna sukitukseen. Suuri viemäriremontti on kallis ja aikaavievä projekti, joka vaatii useimmiten väliaikaisen majoituksen.

Viemäriverstas on luotettava ja kotimainen viemärisukitusten asiantuntija. Meidän kanssamme viemärien sukitus sujuu nopeasti ja vaivattomasti, ilman että remontista aiheutuu ylimääräistä häiriötä normaalille asumiselle

Miksi viemärin sukitus on kannattavaa?

 • Sukitus pidentää viemärin käyttöikää jopa 50 vuotta
 • Sukka asennetaan vanhan viemärin sisään – sukitus ei vaadi purku tai maatöitä
 • Ajoissa tehty sukitus ennaltaehkäisee suuremmat viemäriongelmat
 • Sukittaminen on ekologinen ja kustannustehokas vaihtoehto kokonaisvaltaiselle viemäriremontille
 • Voit asua kotonasi normaalisti koko remontin ajan

Milloin viemärin sukitus on ajankohtainen? Toimi ajoissa ja vältä kalliit vauriot

Vanhat betoni- tai valurauta- ja muoviviemärit ovat alttiita vaurioille ja tukkeutumiselle. Kun vanhan viemärin ikä alkaa lähestyä 40 vuotta, on korkea aika pohtia viemärisaneerausta. Varsinkin ikääntyvän kiinteistön elinkaaren kannalta viemäriremontti on välttämätön, jotta varmistetaan putkiston toimivuus ja kiinteistön arvon säilyminen.

Hyvissä ajoin toteutettu viemärien sukitus ennaltaehkäisee suuremmat vauriot ja voi parhaimmillaan säästää jopa tuhansia euroja korjauskustannuksissa. Huonokuntoinen viemäri voi vaurioittaa kotisi rakenteita ja johtaa pahimmillaan kosteus- ja homevaurioon.

Muista, että vaikka viemäritukoksen avaaminen voi auttaa hetkellisesti, se ei poista itse ongelman syytä. Jatkuvat tukokset ovat usein merkki vakavammasta ongelmasta. Jos kotisi viemäri tuntuu olevan jatkuvasti tukossa, tilaa kuntotarkastus selvittääksesi ongelman juurisyyn. Kattava kuntotarkastus kamerakaapelilla on ainoa keino selvittää viemärin todellinen kunto ja oikea ajankohta viemäriremontille.

Milloin viemärin sukitus on ajankohtainen?

 • Vanha viemäriputkisto on yli 40 vuotta vanha
 • Viemärissä ilmenee ongelmia kuten hajuhaittoja, vuotoja ja tukoksia
 • Sisäilman laatu on heikentynyt
 • Vanha viemäri ei vedä
 • Pistävä ammoniakin haju kylpyhuoneessa

Toimi hyvissä ajoin – Pyydä tarjous viemärin sukituksesta!

Viemärin sukitus

 

YouTube video

Uusi viemäri alle viikossa – Näin viemärisukitus tapahtuu

Viemärisukituksessa uusi viemäriputki asennetaan vanhan sisään. Kun uusi viemäri asennetaan sukittamalla, vältytään mittavilta purku- ja maatöiltä. Sukitus on siis helpompi, nopeampi ja ennen kaikkea halvempi keino vanhojen viemärien uusimiseen. Sukittaminen pidentää vanhan viemäriputkiston käyttöikää noin 50 vuodella.

Näin viemärisukitus toteutetaan

Sukitus vaiheittain viemäriverstaan tyyliin

Viemäriremontti starttaa siitä, että teemme sopimuksen remontista. Sopimus on aina kiinteähintainen ja toimitusaika sovitaan asiakkaan toiveiden mukaan. Ennen asentajien saapumista soitamme edellisellä viikolla tai vähintään kaksi päivää ennen ja sovimme aloitusajan tarkemmin asiakkaan toiveiden mukaan.

1. Talon suojaaminen ja viemäreiden puhdistus

Ensimmäisenä päivänä remontin alkamisesta teemme kohteeseen huolelliset suojaukset ulko-ovesta lähtien jokaiselle viemäripisteelle. Huolellisen suojauksen ansiosta asiakkaan ei tarvitse ottaa esimerkiksi mattoja lattioilta. Tämän jälkeen irroitamme vesikalusteet eli wc-istuimet sekä altaiden hajulukot. Lattiakaivoista poistetaan huulloslevy, jotta päästään käsiksi viemäriin.

Seuraavaksi jokainen viemärilinja kuvataan ja suunnitellaan puhdistus. Mikäli viemäreissä havaitaan halkemia, pahoja syöpymiä tai reikiä niin viemärit puhdistetaan ilman veden käyttöä eli tehdään kuivapuhdistus. Tällä vältetään riski, että viemäri rupeaa vuotamaan vettä pesun aikana. Kuivapuhdistus tapahtuu siten, että viemärit kuivatetaan puhaltimilla, jonka jälkeen viemäristö alipaineistetaan ja viemärin päät tulpataan. Viemärit rassataan siten, että ulkokaivolle asennetaan alipaineistaja mikä imee rassauksesta lähtevän pölyn ja moskan säiliöön. Tällöin sisälle ei tule pölyä eikä hajua viemäreistä. Veden kanssa tehty viemärinpuhdistus tehdään samalla tavalla mutta siinä käytetään vettä, joka helpottaa viemärin puhdistamista.

Puhdistuksen jälkeen viemärit kuvataan tallenteelle ja niiden pituudet sekä haarojen asteet mitataan.

Viemärin sukitus hinta
Suojaamme kohteet hyvin ja siivoamme sen aina päivän päätteeksi.

2. Sukituksen aloittaminen

Sukitus aloitetaan yleensä runkoviemäristä. Runkoviemäri alkaa yleensä wc-istuimelta tai tuuletusputkesta ja päättyy tarkastuskaivolle. Käytämme runkoviemärin sukituksessa yleensä 3.3-4mm paksua polyesteristä huopasukkaa joka kyllästetään epoksilla ja mankeloidaan tasapaksuksi sukkaan mankelin avulla. Mankeloinnin aikana sukasta imetään vakuumipumpulla ilmaa, jotta sukan huopaan ei jää ilmahuokosia. Mankeloimme jokaisen sukan vakuumipumpun kanssa, koska ilmahuokoset heikentävät putken kestävyyttä tutkitusti.

Viemärin sukitus
Epoksisukan mankelointia.

 

Sukan mankeloinnin jälkeen sukka asennetaan sukitusrumpuun ja puhalletaan viemäriin paineilman avulla. Sukka puhalletaan rauhallisesti noin 0.3-0.7 baarin paineella, jotta sukka asettuu hyvin vanhan viemärin seinämille. Käytämme sukittamisessa koonmuutossukkia eli sukka kykenee tarvittaessa venymään dn70 putkikoosta dn100 putkikokoon. Sukan venytessä seuraavaan kokoon sukka kutistuu noin 10% per metri, jolloin se säilyttää seinämäpaksuuden samana.

Kun sukitus on tehty epoksin annetaan kovettua paineistettuna. Epoksin kovettumista voidaan  nopeuttaa lämmöllä. Epoksi kuivuu 2-10 tuntia riippuen siitä nopeutetaanko kovetusta lämmöllä.

Viemärin sukitus Lahti
Kuvassa sukkaa ollaan ohjaamassa viemäriin, josta se jatkaa matkaa ulkokaivolle asti.
viemärin sukitus hinta
Sukitus onnistuu vaikka vanhassa viemärissä olisi reikiä.

Mikäli viemärissä on reikä tai reikiä tällöin viemäri puhdistetaan ilman veden käyttöä. Sukitus reikäiseen viemäriin tehdään erillisen tukisukan avulla. Tukisukka on ohut ja kestävä muovipinnotteinen sukka joka asennetaan viemäriin ennen sukitusta. Sukitus tehdään tukisukan sisälle jolloin sukka ei pääse venymään reikään ja lopputulos on parempi.

3. Haaralinjojen pora-avaus ja sukitus

Viemärin haaraliittymät menevät umpeen kun runkolinja sukitetaan. Haara avataan sähköisellä viemärirassilla käyttänen erilaisia avausteriä ja hiomarunkoja. Ensiksi porataan alkureikä putken koosta riippuen 25-125mm terällä ja reikä avataan loppuun karhealla hiomarungolla tai rassiketjulla.

Pora-avauksen jälkeen haaraan asennetaan suomalainen käsintehty 3.3mm paksu haarakappale, joita saa jokaiseen putkikokoon jokaiseen 45, 86 ja 90 asteisiin  sekä pyöristettyihin kulmiin. Haarakappale asennetaan työntötangolla työntämällä ja haarakappale asetellaan oikealle kohdalle putkistokameran avulla. Haara kappale paineistetaan  bladderilla, johon syötetään lämpöä, jotta haarakappale asettuu 100% tiiviiksi.

Viemärin sukitus
Valmis asennettu haarakappale.

Haarakappaleen asennuksen jälkeen linja sukitetaan limittäin 15-30 senttiä haarakappaleeseen, jolloin haarasta tulee tiivis ja kestävä. Valmis sukitettu linja kuvataan tallenteelle.

Viemäriputkien sukitus
Valmis sukitettu haaralinja.

4. Lattiakaivojen saneeraus

Lattiakaivo uusitaan muovisella kaivoinsertillä. Insertti asennetaan vanhan kaivon sisälle. Vanhasta kaivosta leikataan huulloslevy pois sekä hiotaan puhtaaksi hiomavingulla. Insertti liimataan aluksi epoksilla vanhan kaivon sisälle ja kun epoksi on kovettunut tehdään sukitus kaivoinsertistä läpi ja kaivo tiivistetään epoksilla täyteen. Kaivoinserttiin saa asennettua korokerengas adapterin, jolloin vanhaa kaivoa ei tarvitse piikata esiin esim kylpyhuoneremontissa.

Viemärin sukitus Lahti

5. Vesikalusteiden asennus

Asennamme vesikalusteet takaisin, jotka usein uusitaan remontin yhteydessä. Teemme remontin yhteydessä myös erinlaisia lisätöitä kuten hanan , pesualtaan tai wc-istuimen vaihdon.

6. Siivous ja lopputarkastus

Kun viemäriremontti on valmis otamme suojaukset pois ja siivoamme tarpeen tullen. Työn lopputulos käydään ennen ja jälkeen sukituksen läpi asiakkaan kanssa kohteen videomateriaaleista. Asiakkaalle jää tallenteet usb-muistitikulle sekä työstä tehdään kirjallinen asennuspöytäkirja sekä takuutodistus.

viemärin kuvaus

Viemärikuvaus kertoo viemärin todellisen kunnon

Viemärin kunnon arviointi pintapuolisesti on käytännössä mahdotonta. Siinä vaiheessa kun viemäri ilmoittaa vaurioistaan kosteusvaurion, tukkeuman tai pahan hajun muodossa, ovat vauriot edenneet jo pitkällä.

Ammattilaisen suorittama viemärikuvaus auttaa tunnistamaan viemäriputkessa piilevät vauriot hyvissä ajoin ennen niiden leviämistä. Kuvaus suoritetaan kamerakaapelilla, joka näyttää reaaliaikaista kuvaa viemäriputkesta. Kamerakaapeli syötetään syvälle viemärin uumeniin, jolloin yksikään vika tai tukkeuma ei jää huomaamatta.

Viemärikuvaus olisi tehdä muutaman vuoden välein vaikka kyseessä olisi uudempikin viemäri. Ennakoimalla ja tutkimalla putkien kuntoa säännöllisesti säästät pitkän pennin pitkällä aikavälillä.

Varaa viemärikuvaus

Paljonko viemärisaneeraus maksaa? Säästä tuhansia euroja sukittamalla

Tiesitkö, että viemärin sukitus voi säästää jopa tuhansia euroja verrattuna perinteiseen viemäriremonttiin? Perinteisessä viemäriremontissa vanhat putket korvataan uusilla, mikä vaatii laajoja purku- ja kaivuutöitä. Suurempi viemäriremontti voi viedä useita viikkoja ja normaali asuminen työmaan keskellä muuttuu käytännössä mahdottomaksi.

Viemärien sukitus maksaa keskimäärin 7 000 – 15 000 euroa, mikä on huomattavasti vähemmän kuin kokonaisvaltainen viemäriremontti.

Viemärisukitus tarjoaa modernin ja kustannustehokkaan vaihtoehdon säästäen sekä aikaa että rahaa. Viemärisukitus onkin suositeltava vaihtoehto aina kun putkiston kunto sen sallii.

Mitkä tekijät voivat vaikuttaa viemärisukituksen hintaan?

 • Viemäriputkiston laajuus ja rakenne
 • Kohteen sijainti
 • Rakennuksen ikä
 • Haarakohtien määrä
 • Viemäriputkien kunto
 • Uusittavien vesikalusteiden määrä (wc-istuimet, lattiakaivot ja hajulukot)

Tarkan hinnan saat täyttämällä hintalaskurimme. Syötä laskuriin kohteen perustiedot, ja lähetämme sinulle tarjouksen.

Laske sukituksen hinta täältä

Mitä eroa on sukituksella ja putkien pinnoituksella?

Viemärin pinnoitus ja sukitus sekoitetaan usein keskenään. Sukituksessa asennetaan kokonaan uusi putki, kun taas pinnoituksessa vanha putki pinnoitetaan epoksilla.

Suurin merkittävä ero pinnoituksen ja sukituksen välillä on käyttöikä. Eurofins Expert Services (entinen VTT) on tutkinut pinnoituksen kestävän 10-15 vuotta.  Vastaavasti sukituksen käyttöikä on tutkitusti 30-50 vuotta riippuen käytettävästä epoksihartsista ja sukasta. Käytämme jokaisessa sukitusurakassamme BC-epoksia sekä Boldan 3D -sukkaa, joiden käyttöikä on tutkitusti noin 50 vuotta.

Vanhojen viemärien ongelmat – Tunnista riskit

Yli vanhat viemärit muodostavat valtavan turvallisuusriskin niin asukkaille kuin talon rakenteille. Riskialttiimpia ovat 40 vuotta vanhan betoni- ja valurautaviemärit sekä 1970-90-lukujen muoviviemärit.

Suuri viemärivuoto voi johtaa mittaviin ja kalliisiin ongelmiin, kuten rakennevaurioihin. kosteusvaurioihin ja jopa homeongelmaan. Kun sukitat vanhan viemärin hyvissä ajoin, voit säästää pitkän pennin tulevaisuuden korjauskuluissa.

Betoniviemäri

Vanhat betoniviemärit ovat äärimmäisen vaurioalttiita. Etenkin 70- ja 80-luvun rakennuksissa yleisten betoniputkien yleisimmät ongelmat ovat liitoskohtien heikkeneminen ja halkeilu. Betonin pinta kuluu ajan myötä, jolloin koko putken rakenne heikkenee. Betoniviemärin suositeltu käyttöikä vaihtelee 25-40 vuoden välillä.

Valurautaiset viemärit

Valurautaviemärit voivat ruostua ja syöpyä ajan myötä. Ruosteinen ja kulunut putki kerää itseensä likaa, mikä johtaa pitkällä aikavälillä viemärin tukkeutumiseen. Valurautaviemärit ovat betoniviemäreitä pitkäikäisempiä keskimääräisen käyttöiän ollessa noin 50 vuotta.

Muoviviemärit

Vanhoissa muoviviemäreissä yleisimpiä ongelmia ovat muoviputken lasittuminen, kovettuminen ja tiivisteiden kovettuminen ja haurastuminen.

Miksi valita Viemäriverstas? – Yli 15 vuoden kokemus näkyy jokaisessa urakassa

Vaivattomin viemärisaneeraus vain muutamassa päivässä

Suunnittelemme ja aikataulutamme työmme siten, että siitä aiheutuu mahdollisimman vähän haittaa asukkaille. Voit siis elää ja asua kotonasi normaalisti remontin aikana. Hoidamme kaiken puolestasi aina suunnittelusta loppuviimeistelyyn: uusi viemärisi valmistuu kuin itsestään normaalin arjen keskellä.

Sukitus ei vaadi rakenteiden avaamista eikä maatöitä, jolloin remontista ei aiheudu haittaa asukkaille, kodin rakenteille eikä ympäristölle. Pidämme sinut ajan tasalla koko remontin ajan, sillä uskomme vahvasti, että avoin kommunikaatio on avain onnistuneeseen remonttiin ja tyytyväiseen asiakkaaseen.

Jopa 10 vuoden takuu

Luotamme työmme jälkeen ja käytämme ainoastaan markkinoiden kestävimpiä materiaaleja, minkä vuoksi myönnämme jokaiselle viemärisukitukselle 10 vuoden takuun.

Vuosien kokemus alalta

Kokeneella tiimillämme on yhteensä vuosikymmenten ja tuhansien kohteiden kokemus – voit siis luottaa saavasi parhaan ja kestävimmän lopputuloksen. Ykköstavoitteemme on ylittää itsemme ja odotuksesi jokaisen remontin kohdalla.

Olemme Eurofins Expert Services Oy:n sertifioima toimija

Viemäriverstas toteuttaa viemärisukituksen vain sertifioiduilla ja testatuilla tuotteilla. Käyttämämme sukitusmenetelmät ovat Eurofinsin (entinen VTT) testaamia ja hyväksymiä. Käytämme sukituksessa kotimaista epoksihartsia ja polyesterisukkaa, joiden kestävyys VTT:n tutkimusten mukaan on noin 50 vuotta.

Todistus laadunvalvonnan varmennuksesta – Ilmava Oy

Tutustu käyttämäämme menetelmäsertifikaattiin täältä!

https://webshop.boldan.fi/Boldan-In-House-Lining-System

Viemärin sukitus sertifikaattiViemärin sukitus sertifikaatti

 

 

Varaa viemärin kuntotarkastus ja pyydä tarjous viemärin sukituksesta jo tänään

Viemäriongelmien kohdalla on järkevintä toimia heti, eikä odottaa kunnes vanha viemäri on kulunut puhki. Kun epäilet, että vanhassa viemärissäsi piilee ongelmia, kutsu meidät paikalle, ja katsotaan yhdessä mikä on vanhan viemärin tilanne. Orastavien vaurioiden ilmetessa onkin järkevintä sukittaa vanhat putket ennen kuin on liian myöhäistä – jos vanha putki on kulunut puhki, ei sukitusta voida toteuttaa ja joudutaan koko viemäriputkisto uusimaan. Toimi siis nopeasti ja vältä kallis, aikaavievä ja stressaava viemäriremontti – me tarjoamme helpon ja kustannustehokkaan vaihtoehdon.

Usein kysyttyä – Asiantuntijamme vastaavat

Mikä on viemärin sukitus?

Viemärin sukitus on saneerausmenetelmä, jossa vanhan viemäriputken sisään sujutetaan epoksimuovinen sukka. Kun epoksi kuivuu, sukka kovettuu ja muuttuu kestäväksi saumattomaksi viemäriputkeksi. Sukitus korjaa vanhan putkiston halkeamat ja mahdolliset reiät​​​​.

Miten sukitus vaikuttaa viemäriputkeen?

Sukitus tekee viemäriputkesta täysin saumattoman ja kestävän, peittää pienet kolot sekä halkeamat ja estää lian tarttumisen putken seiniin. Sukitus soveltuu kaikille viemärimateriaaleille ja tekee putkistosta kestävän.

Kuinka kauan viemärin sukitus kestää?

Sukitus kestää rakennuksen koosta riippuen 4 – 5 päivää. Kun asialla on ammattilaiset, on työ valmis alle viikossa. Suuremman kohteen sukituksen kesto voi olla kaksi viikkoa.

Voiko asunnossa asua viemäriremontin aikana?

Kyllä, asunnossa voi asua koko remontin ajan, sillä kaikki työvaiheet tehdään pintatöinä ilman että talon rakenteita tai vanhoja putkia tarvitsee purkaa​​​​.

Saako viemäreiden sukituksesta kotitalousvähennystä?

Kyllä, kotitaloudet voivat hakea kotitalousvähennystä sukitustyöstä. Vähennys on 2 250 euroa per henkilö. Koska vähennys on henkilökohtainen, voivat esimerkiksi pariskunnat saada yhteisen kodin remonttiin tuplkahyldyn, eli 4 500 euron vähennyksen.

Milloin viemäriremontti on ajankohtainen?

Viemäriremontti alkaa olla ajankohtainen, kun talon viemäriputkille on tullut ikää yli 30 vuotta. Merkkejä putkien huonosta kunnosta ovat esimerkiksi viemäritukokset ja hitaasti vetävät viemärit​​.