Siirry sisältöön

Putkiremontti

Jos kodin tai taloyhtiön putkiremontti alkaa olla ajankohtainen, kannattaa selvittää kannattaako viemäreiden sukitus perinteisen putkiremontin sijaan. Putkiremontti on nimittäin huomattavasti edullisempi ja vaivattomampi toteuttaa sukittamalla.

Putkiremontti eli linjasaneeraus on usein taloyhtiöiden kallein ja pitkäkestoisin remonttihanke. Perinteinen putkiremontti tarkoittaa vesi- ja viemärijohtojen uusimista, kun taas sukitus tehdään vanhan, puhdistetun viemäriputken sisään. Sukitus tarkoittaa siis vanhojen viemäreiden pinnoitusta, jolloin rakenteita ei tarvitse purkaa. Tämä kuitenkin edellyttää että viemäri ei ole sortunut ja on sellaisessa kunnossa että se voidaan sukittaa. Viemärikuvauksella voimme kartoittaa viemäriputkiston kuntoa.

Tutustu tarkemmin viemäreiden sukitukseen tai ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää.

Putkiremontin kesto

Putkiremontin kesto riippuu hyvin pitkälti tavasta, jolla remontti toteutetaan. Perinteinen putkiremontti on usein pitkäkestoinen prosessi, sillä rakenteita joudutaan purkamaan laajasti. Putkiremontti kestää aina useamman viikon ja se vaikeuttaa usein elämistä, sekä aiheuttaa mm. remonttipölyä ja melua, joten asunnosta on usein tarve lähteä evakkoon putkiremontin ajaksi. Normaalisti putkiremontti kestää 6-12 viikkoa, riippuen remontoitavan kohteen koosta ja kunnosta.

Putkiremontin kesto sukittamalla

Putkiremontti on perinteistä putkiremonttia nopeampi tapa saneerata viemäriputken. Sukituksen kesto normaalin kokoisessa omakotitalossa 3-7 päivää. Rivi -ja kerrostalojen asunnossa kestää 3-5 päivää ja koko talossa riippuen asuntojen määrästä.

Mihin asumaan putkiremontin ajaksi?

Putkiremontin alkaessa asukkaan on yleensä löydettävä väliaikainen majoitus sen ajaksi. Jos putkiremontti tehdään sukittamalla, asunnossa voi halutessaan asua sukituksen aikana, sillä sen haitat ja kesto ovat siedettävämmät, kuin perinteisessä putkiremontissa.

Ota yhteyttä tai jätä tarjouspyyntö

Mitä eroa on putkiremontilla ja sukituksella?

Putkiremontti tarkoittaa putkiston ja kaluston uusimista ja menetelmä vaatii rakenteiden purkamista. Sukituksessa rakenteita ei pureta, vaan vanhan viemäriputkiston sisään ajetaan lasikuitusukka, joka tukkii mahdolliset halkeamat ja tekee putken sisäpinnasta sileän ja kestävän. Eroa on myös hinnassa ja kestossa. Putkiremontti kestää huomattavasti pidempään (6-13 viikkoa), kun sukitus puolestaan voidaan toteuttaa normaalin kokoisessa omakotitalossa jopa viikon aikana ja rivi- tai kerrostalossa se vie aikaa 3-5 päivää asuntoa kohden.