Siirry sisältöön

Viemäriremontti

Viemäriremontilla tarkoitetaan jätevesipuolta käsittelevän viemäriputkiston uusimista. Viemäriremontin aikana rakenteet puretaan ja viemäriputkisto vaihdetaan kokonaisuudessaan uuteen. 

Perinteiselle viemäriremontille on olemassa nykyään kustannustehokkaampi toteutustapa, nimittäin viemäreiden sukitus. Kun viemäriremontti toteutetaan sukittamalla, vie se paljon vähemmän aikaa ja kustannukset ovat matalammat.

Kerrostalon viemäriremonteissa suositulla viemäreiden sukitustekniikalla voidaan hoitaa myös omakotitalon viemäriremontti.

Milloin viemäriremontti tulisi tehdä?

Viemäriremontti alkaa olla ajankohtainen omakotitalossa kun valurautaiset viemäriputket ovat 30-50 vuotta vanhoja. Sama aikahaarukka pätee myös kerrostalon ja rivitalon putkiremonttiin. Kuntokartoitus kannattaa tehdä säännöllisesti. Viemäriremontti voi olla jo aiemmin ajankohtainen, mikäli ongelmia ilmenee. Mitä vanhempi viemäriputki, sitä suurempi riski se on vesivahingon aiheuttajana.

Kannattaako viemärisaneeraus sukittamalla?

Jos viemäreiden sukitukselle ei ole esteitä, on se yleensä vaivattomampi ja kustannustehokkaampi toimenpide, kuin perinteinen viemäriremontti.

Viemäreiden sukitus on perinteistä viemäriremonttia nopeampi toimenpide. Asunnossa voi myös asua sukituksen aikana, kun taas viemäri- tai putkiremontin ajaksi asunnosta täytyy lähteä evakkoon.

Sukitus ei vaadi rakenteiden purkamista, joten siitä aiheutuu vähemmän haittaa. Rakennusjätettä ei siis juurikaan kerry ja viemäriremontti kestää sukitustekniikalla ainoastaan murto-osan kokonaisvaltaiseen remonttiin verrattuna. Sukitus voidaan hoitaa omakotitalossa noin 3-7 päivässä ja kerrostalossa tai rivitalossa jopa 3-5 päivässä. Kokonaisvaltainen viemäriremontti kestää useita viikkoja.

Sukitus ei myöskään tarkoita putkien käyttöiästä tai laadusta tinkimistä. Toteutamme sukittamalla tehdyt viemäriremontit käyttämällä vain sertifioituja ja testattuja tuotteita. Sukkasujutusmenetelmät on Eurofinsin (entinen VTT) Oy:n testaamia ja hyväksymiä. Käytämme sukituksessa kotimaista epoksihartsia ja polyesterisukkaa, joiden tutkittu kestävyys on noin 40-50 vuotta.

Joihinkin kiinteistöihin sukitus ei kuitenkaan sovi, jos putkisto on päässyt liian huonoon kuntoon. Sukitus voidaan tehdä, jos putkistossa on korkeintaan halkeamia tai reikiä. Jos putkisto on notkahtanut, painunut tai romahtanut, joudutaan se purkamaan ja vaihtamaan putket kokonaan uusiin.

Miten viemäriremontti sukittamalla tapahtuu käytännössä?

Työympäristön valmistelujen jälkeen vesikalusteet irrotetaan ja viemäri puhdistetaan ja kuvataan. Puhdistuksen aikana putkien sisäpinnalta saadaan poistettua kaikki kertynyt karsta ja pinttynyt lika. Vanhan putkiston sisään asennetaan paineilman avulla epoksihartsilla kyllästetty polyesterisukka. Asennuksen jälkeen epoksin annetaan kovettua paineistettuna ja putkista tulee kuin uudet. 

Lattiakaivojen saneeraus toteutetaan joko sisäänasennettavalla muovikaivolla tai pinnoittamalla. Kaivoinserttiin saa asennettua korokerengas adapterin, jolloin vanhaa kaivoa ei tarvitse piikata esiin esim. kylpyhuoneremontissa. 

Vanhan lattiakaivon tilalle voidaan asentaa muovikaivo, josta saadaan tiivis sukittamalla. Viemärin sukitus on 100% tiivis lattiakaivosta aina ulos tarkastuskaivolle asti.

Kun haluat alkaa selvittämään kohteeseen sopivaa viemärisaneerausmenetelmää, ota yhteyttä tai varaa viemärin kuvaus.

 

 

Viemäriongelmat – Viemäreiden kunto selviää kuntokartoituksella

Vaikka viemäriputket eivät olisikaan ikänsä puolesta vielä tiensä päässä, voi viemäriremontti olla silti ajankohtainen.

Merkkejä ongelmasta on esimerkiksi viemärin hajuhaitat, viemärin tukkeutuminen, tai jos se ei vedä kuten kuuluisi, lattiaan tai seinään ilmestyneet kuprut, nähtävissä oleva vuoto putkessa, sekä sisäilmaongelmat.

Viemärin kuntokartoitus voidaan suorittaa viemärin kuvauksella. Viemärikuvaus kannattaa muutenkin tehdä 10-15 vuoden välein, jotta vältytään suuremmilta ja ikäviltä yllätyksiltä.

Teemme viemäriremontteja sukittamalla seuraavilla alueilla

  • Lahti
  • Helsinki
  • Kouvola
  • Lappeenranta
  • Hämeenlinna
  • Mikkeli
  • Tampere ja Pirkanmaa

 

Miten viemäriremontti eroaa viemäreiden sukituksesta?

Perinteinen viemäriremontti on kalliimpi ja pitkäkestoisempi toimenpide, kuin sukittamalla toteutettu viemäriremontti. Viemäriremontissa nimittäin puretaan rakenteet ja vaihdetaan viemäriputket uusiin.

Viemäriremontin aikana asunnossa ei yleensä pysty asumaan. Sukituksen aikana asunnossa voi halutessaan asua ja sukitus kestää yleensä vain muutamia päiviä.

Sukitus on siis edullisempi, nopeampi, asukasystävällisempi valinta kuin perinteinen viemäriremontti. Viemäreiden kuntoa kannattaa lähteä selvittämään ajoissa, jolloin on todennäköisempää, että viemäriremontti voidaan toteuttaa sukittamalla.