Siirry sisältöön

Miten viemärin sukitus tehdään?

Mitä on viemärin sukitus ja miten se tehdään?

Viemärin sukitus on tapa saneerata vanhat viemäriputket ilman rakenteiden avaamista. Viemärin sukitus tehdään näkyvillä olevien viemärilähtöjen avulla eli sukituksen tekeminen onnistuu vain irroittamalla vesikalusteet hetkellisesti. Sukituksessa tarkoitus on rakentaa uusi viemäriputkisto vanhan putkiston sisälle, jolloin vanha putkisto toimii ikään kuin muottina uudelle viemäriputkistolle.

Viemäreiden sukitus on edullisempi ja yhtä kestävä kuin perinteinen viemäriremontti kun se tehdään oikein. Sukituksen käyttöikä on 30-50 vuotta mutta parhaita materiaaleja käyttämällä käyttöikä on noin 50 vuotta.

Sukitus aloitetaan irroittamalla vesikalusteet, jonka jälkeen työtilat suojataan. Suojauksen jälkeen viemärit kuvataan ja puhdistetaan. Valurautaviemäri puhdistetaan ketjurassilla ja betoni-ja muoviviemäri puhdistetaan pyörivällä harjalla ja hiomapidikkeellä. Puhdistuksen jälkeen viemäriin asennetaan paineilman avulla epoksihartsilla kyllästetty 3-5,5mm paksu sujutussukka joka asettuu paineistettuna vanhan viemärin seinämille ja kovettuu itsekantavaksi viemäriputkeksi.

Viemärin sukituksen takuu

Sukitetun putken tutkittu käyttöikä on 30-50 vuotta Eurofins Expert Services Oy:n teettämän tutkimuksen mukaan. Viemäriverstaan käyttämillä BC-Epoksihartsilla ja Boldan Sujutussukalla tutkittu käyttöikä on 50 vuotta ja myönnämme sukitukselle 10 vuoden asennustakuun. Yrityksemme sukitusmenetelmä on Eurofinssin sertifioitu ja sukituksillamme on jatkuva laadunvalvonta, jolla varmistamme kestävät ja laadukkaat sukitukset asiakkaillemme. Useimmat vakuutusyhtiöt hyväksyvät sukituksen uudeksi putkistoksi.

Viemärin sukitus vuosien kokemuksella