Siirry sisältöön
Yhteydenottopyyntö

Putkiremontti rivitaloon

Rivitalon putkiremontti onnistuu helposti sukittamalla

Rivitalon putkiremontti on yksi taloyhtiön haastavimmista – ja myös kalleimmista – saneeraushankkeista. Mikäli putkiremonttia ei hoideta ajoissa, riskinä ovat tukokset sekä viemäriputkistojen syöpyminen. Pitkittynyt putkiremontin tarve vaikuttaa usein heikentävästi myös asuntojen arvoon.

Taloyhtiön hallituksen vastuulla on huolehtia kiinteistön kunnosta ja arvon säilymisestä. Vaurioitunut, puhki syöpynyt viemäriputkisto voi aiheuttaa merkittäviä kosteusvaurioita kiinteistön rakenteisiin, mikä johtaa sisäilmaongelmiin sekä usein mittaviin ja kalliisiin saneerauksiin. Hyvissä ajoin toteutettu rivitalon putkiremontti säästääkin niin aikaa kuin rahaa, parantaa asumisturvallisuutta sekä nostaa asuntojen arvoa

Milloin rivitalon putkiremontti on ajankohtainen?

Rivitalon viemäräiden käyttöikä on tyypillisesti 30-50 vuotta. Jos viemäreiden ikä on yli 30 vuotta, on putkiston kuntotutkimus aiheellista tehdä. 

Viemäreiden kunto voidaan tutkia helposti kuvaamalla viemärit viemäriaukkojen kautta. Tutkimus on nopea toteuttaa ja sillä saadaan realistinen käsitys viemäreiden kunnosta. 

Lue lisää viemäreiden kuntokartoituksesta

Viemäreiden sukitus on kustannustehokas vaihtoehto perinteiselle putkiremontille

Viemäreiden sukitus tarkoittaa sitä, että vanhojen viemäriputkien sisään puhalletaan paineilmalla ns. sukka, joka kovettuessaan luo ehjän, sileän ja kestävän pinnan viemäriputkistolle. Viemäreiden sukitus kestää parhaimmillaan jopa 50 vuotta, minkä vuoksi myös useimmat vakuutusyhtiöt katsovat sen vastaavan täysimittausta viemärisaneerausta.

Kun rivitalon putkiremontti tehdään sukittamalla, kiinteistön rakenteita ei tarvitse avata. Tämän ansiosta asumiselle aiheutuva haitta pienenee ja remontin kesto lyhenee. Viemäreiden sukitus on myös useimmiten myös merkittävästi edullisempi tapa kunnostaa viemäriputkistot kuin perinteinen putkistosaneeraus.

Sertifioituun ammattilaiseen voitte luottaa

Yrityksemme sukitusmenetelmä ja materiaalit ovat sertifioituja ja testattuja entisen VTT:n eli Eurofins Expert Services Oy:n toimesta. Toteutamme rivitalojen viemäriremontit ammattitaidolla  Päijät-Hämeen, Uudenmaan, Kymenlaakson, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon seudulla. Annamme työllemme 10 vuoden asennustakuun.

Yhteistyö aloitetaan aina kartoituskäynnillä, jossa selvitetään viemäriputkiston kunto ja remonttitarve. Kartoituskäynnin perusteella laskemme taloyhtiöllenne tarjouksen sekä työaika-arvion putkiremontille. Halutessanne voimme tulla esittelemään saneeraussuunnitelman yhtiökokoukseen.

 

 

 

rivitalon putkiremontti

Usein kysyttyä rivitalon putkiremontista

Kauanko putkiremontti sukittamalla kestää?

Viemäreiden sukitus on nopein tapa toteuttaa putkiremontti rivitaloon. Perinteinen viemärisaneeraus kestää usein jopa 6-12 viikkoa, mutta sukitusmenetelmällä toteutettu viemäriremontti vie aikaa vain noin 3-5 päivää per huoneisto. Koska sukituksessa rakenteita ei tarvitse avata, myös asukkaille aiheutuva haitta on pienempi kuin perinteisessä putkistosaneerauksessa.

Paljonko putkiremontti sukittamalla maksaa rivitaloon?

Rivitalon putkiremontin hinta riippuu asuntojen ja viemärilinjojen määrästä. Yhden linjan (esim. tonttiviemäri) viemärin sukituksen hinta on alkaen 500 € – tähän vaikuttaa sukitettavan linjan pituus sekä viemärin halkaisija.

Rivitalon viemäreiden sukituksen hinta sisältää viemäreiden kuvauksen ennen ja jälkeen saneerauksen, viemäreiden puhdistuksen sekä varsinaisen sukitustyön lisäksi myös mm. ​väliaikaisen wc-käymälän asennuksen, työalueiden suojauksen, videotallenteet viemärikuvauksista, lattiakaivojen saneerauksen, vesikalusteiden asennuksen sekä tietenkin loppusiivouksen.

Voit laskea kohteesi putkiremontin hinta-arvion kätevällä laskurillamme.

 

Miten putkiremontti sukittamalla etenee?

Ennen sitovaa tilausta viemärisaneerauksesta toteutamme aina viemäreiden kuntokartoituksen kuvaamalla viemärit. Kuntokartoituksen pohjalta laskemme teille tarjouksen ja työaika-arvion viemäreiden sukitukselle. Kuntokartoituksesta saatte itsellenne videotallenteen viemäreiden kuvauksesta.

Mikäli päädytte valitsemaan meidät remonttikumppaniksemme, aloitamme työt selkeällä toimintasuunnitelmalla sekä tiedotuksella. Viemäreiden sukitus vaatii pääsyn jokaiseen huoneistoon, sillä sukitus toteutetaan lattiakaivojen ja muiden viemäriaukkojen kautta.

Ensimmäinen varsinainen työvaihe on viemäreiden puhdistus. Kun viemäreiden sisäpinta on puhdas, asennettava sukka tarttuu paremmin kiinni viemäriputkistoon ja näin ollen kestää pidempään.

Viemäreihin asennettava sukka päällystetään kovettuvalla aineella, jonka jälkeen se puhalletaan viemäriputkistoon. Aineen kovettuessa sukka luo viemäriputkiston sisäpuolelle kovan, sileän, kestävän ja ehjän pinnan – jopa 50 vuodeksi eteenpäin.

Haluatko tietää lisää rivitalon viemäreiden sukituksesta? Ota rohkeasti yhteyttä!