Siirry sisältöön
Varaa kartoituskäynti

Putkiremontti Hämeenlinna

Putkiremontti on usein omakotitalon tai taloyhtiön aikaa vievin ja hintavin remonttihanke. Vaikka viemäriputkisto vaikuttaisi päällisin puolin vielä käyttökelpoiselta, tulisi putkiremontti tehdä 40-50 vuoden välein. Huonokuntoiset putkistot altistavat koko kiinteistön kosteusvauroille ja sisäilmaongelmille.

Viemäreiden sukitus on vaihtoehto perinteiselle putkiremontille, jossa kaikki vesi- ja viemäriputket uusitaan. Putkiremontti sukittamalla toteutetaan pinnoittamalla vanhojen viemäriputkien sisäpinta siten, että putkisto on jälleen ehjä ja turvallinen.

Viemäreiden sukituksen edut

  • Nopein tapa saneerata putkisto
  • Perinteistä putkiremonttia edullisempi
  • Ei rakenteiden purkamista

Toteutamme putkiremontit sukittamalla koko Hämeenlinnan seudulla. Varaa kartoituskäynti, niin selvitetään missä kunnossa kotisi tai taloyhtiönne viemärit ovat ja mitä viemäreiden sukitus kohteeseesi maksaisi!

Miten putkiremontti sukittamalla etenee?

Aivan kuten perinteinenkin putkiremontti, viemäreiden sukitus aloitetaan selvittämällä nykyisen vesi- ja viemäriputkiston kunto ja remonttitarve. Viemäreiden sukitus edellyttää, että viemäri ei ole sortunut – halkeamat eivät haittaa.

Kun olemme varmistaneet, että viemärinne voidaan sukittaa, laskemme sinulle tarjouksen sekä annamme aikatauluarvion remontin kestosta. Perinteinen putkiremontti saattaa kestää useita viikkoja, mutta viemäreiden sukitus pystytään tyypillisesti toteuttamaan omakotitaloon alle viikossa. Rivi- tai kerrostalossa sukitus kestää useimmiten noin 3-5 päivää per huoneisto.

Varsinainen työ aloitetaan viemäreiden huolellisella puhdistuksella. Työt toteutetaan olemassa olevien viemäriaukkojen kautta, minkä ansiosta rakenteita ei tarvitse avata. Tämä vähentää merkittävästi asukkaille remontista aiheutuvaa haittaa.

Kun viemärit ovat puhtaat, putkistojen sisään asennetaan ns. sukka. Sukka on päällystetty kovettuvalla aineella, joka kiinnittää sen tiiviisti ja kestävästi vanhojen putkien sisään luoden ehjän ja sileän pinnan putkistolle.

Kas näin – viemärit ovatkin jo saneerattu!

Mitä eroa on sukituksella ja putkien pinnoituksella?

Viemärin pinnoitus on eri asia kuin sukitus. Viemärin pinnoituksessa vanhan viemäriputken seinämille ruiskutetaan epoksimassa. Putkien pinnoituksen seinämäpakuus on vaihteleva eikä se ole kuin ensiapua viemäreille. Toinen merkittävä ero pinnoituksen ja sukituksen välillä on käyttöikä. Eurofins Expert Services (VTT) on tutkinut pinnoituksen kestävän 10-15 vuotta.

Viemärin sukitus puolestaan tarkoittaa, että viemäriputken sisälle puhalletaan paineilmalla epoksihartsilla kyllästetty huopasukka, joka on täysin itsensä kantava. Tämän Eurofins Expert Services on tutkinut, testannut ja todennut sen kestävän 40-50 vuotta riippuen käytettävästä epoksihartsista ja sukasta. Useimmat vakuutusyhtiöt katsovatkin viemäreiden sukituksen vastaavan kokonaan uutta viemäriputkistoa.

 

Sertifioitu ammattilainen Hämeenlinnan seudulla

Eurofins Expert Services Oy on myöntänyt meille sertifikaatin viemäreiden sukituksessa. Toteutamme putkiremontit käyttämällä vain sertifioituja ja testattuja tuotteita.  Sukkasujutusmenetelmät on Eurofinsin (entinen VTT) Oy:n testaamia ja hyväksymiä. Käytämme sukituksessa kotimaista epoksihartsia ja polyesterisukkaa, joiden tutkittu kestävyys VTT:n testien mukaan on noin 40-50 vuotta.

Kun haluat tehdä putkiremontin hieman helpommin ja edullisemmin, sekä luottaa viemäreiden kunnostuksen osaavan ammattilaisen käsiin – ota yhteyttä. Teemme kohteeseen kartoituskäynnin, minkä pohjalta saat tarjouksen ja aikatauluarvion työstä.

 

sertifikaatti