Siirry sisältöön

Omakotitalon putkiremontti sukittamalla

Aivan kuten ulkoverhous, sisäpinnat ja muut kiinteistön kuluvat osat, myös omakotitalon viemärit tulevat joskus käyttöikänsä päähän. Etenkin vanhempien omakotitalojen valurautaisissa viemäriputkissa on riski tukoksille ja putkiston syöpymiselle.

Vaurioitunut, puhki syöpynyt viemäriputkisto voi aiheuttaa merkittäviä kosteusvaurioita omakotitalon rakenteisiin, mikä johtaa sisäilmaongelmiin sekä usein mittaviin ja kalliisiin saneerauksiin. Hyvissä ajoin toteutettu omakotitalon putkiremontti säästääkin todennäköisesti niin aikaa kuin rahaa, parantaa asumisturvallisuutta sekä tuo mielenrauhaa.

Milloin omakotitalon putkiremontti on ajankohtainen?

Omakotitalon viemäräiden käyttöikä on tyypillisesti 30-50 vuotta. Jos viemäreiden ikä on yli 30 vuotta, on putkiston kuntotutkimus aiheellista tehdä.

Viemäreiden kunto voidaan tutkia helposti kuvaamalla viemärit viemäriaukkojen kautta. Tutkimus on nopea toteuttaa ja sillä saadaan realistinen käsitys viemäreiden kunnosta.

Lue lisää viemäreiden kuntokartoituksesta

 

Varaa kartoituskäynti sertifioidulta ammattilaiselta

Tilaa meidät kartoituskäynnille, niin selvitetään viemäriputkistosi kunto ja remonttitarve. Kartoituskäynnin perusteella laskemme sinulle tarjouksen ja työaika-arvion omakotitalon putkiremontille.

Palvelemme omakotitalojen asukkaita Päijät-Hämeen, Uudenmaan, Kymenlaakson, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon seudulla. Panostamme laatuun ja teemme työmme huolellisesti emmekä kiirehdi työtä tehdessä. Käytämme sukituksessa vain sertifioituja ja testattuja materiaaleja. Yrityksemme sukitusmenetelmä ja materiaalit ovat sertifioituja ja testattuja entisen VTT:n eli Eurofins Expert Services Oy:n toimesta.

Viemäreiden sukitus on ylivoimainen vaihtoehto perinteiselle putkiremontille

Mikäli viemäriputkistot eivät ole sortuneet, ne voidaan kunnostaa sukittamalla. Viemäreiden sukituksessa viemärit ensin puhdistetaan huolellisesti ja tämän jälkeen vanhojen viemäriputkien sisään puhalletaan paineilmalla ns. sukka, joka kovettuu viemäriputken sisälle. Näin viemäriputkistoon saadaan ehjä ja sileä sisäpinta, joka kestää jopa 50 vuotta.

Kun omakotitalon putkiremontti tehdään sukittamalla, kiinteistön rakenteita ei tarvitse avata. Tämän ansiosta asumiselle aiheutuva haitta pienenee ja remontin kesto lyhenee. Viemäreiden sukittaminen on tulee lähes poikkeuksetta myös merkittävästi edullisemaksi kuin viemäriputkiston uusiminen.

Usein kysyttyä omakotitalon putkiremontista

Kauanko putkiremontti sukittamalla kestää?

Perinteinen putkiremontti kestää tyypillisesti useita viikkoja omakotitalossa. Kun omakotitalon putkiremontti tehdään sukittamalla, remontin kesto on tyypillisesti vain 3-7 päivää. Remontin lyhyen keston sekä tehokkaan sukitusmenetelmän ansiosta asukkaiden ei välttämättä tarvitse muuttaa pois kodistaan remontin ajaksi.

Paljonko putkiremontti sukittamalla maksaa omakotitaloon?

Omakotitalon viemäriremontti maksaa yleisimmin 7.000-15.000€. Hintaan vaikuttaa viemäripisteiden ja lattiakaivojen määrä sekä viemäriputkien pituudet.

Yhden linjan (esim. tonttiviemäri) viemärin sukituksen hinta on alkaen 500€. Tähän vaikuttaa sukitettavan linjan pituus sekä viemärin halkaisija. Voit laskea kohteesi putkiremontin hinta-arvio kätevällä laskurillamme.

Miten putkiremontti sukittamalla etenee?

Viemäreiden sukitus aloitetaan aina viemäreiden kuvauksella ja kuntokartoituksella. Näin varmistamme, että sukitus on mahdollista kohteen viemäreihin sekä pystymme valitsemaan parhaimmat työmenetelmät putkiremontin toteutukseen.

Varsinainen työ alkaa viemäreiden huolellisella puhdistuksella. Kun viemäreiden sisäpinta on puhdas, asennettava sukka tarttuu paremmin kiinni viemäriputkistoon ja näin ollen kestää pidempään.

Viemäreihin asennettava sukka päällystetään kovettuvalla aineella, jonka jälkeen se puhalletaan viemäriputkistoon. Aineen kovettuessa sukka luo viemäriputkiston sisäpuolelle kovan, sileän, kestävän ja ehjän pinnan. Käytännössä vanhan viemäriputkistosi sisään syntyy täysin uusi putkisto.

Niin viemäreiden kuvaus, puhdistus kuin sukitus voidaan tehdä olemassa olevien viemäriaukkojen kautta rakenteita purkamatta.

Haluatko tietää lisää omakotitalon viemäreiden sukituksesta? Ota rohkeasti yhteyttä!