Siirry sisältöön
Pyydä hinta arvio sukituksesta

Sukituksen työvaiheet

Kuinka viemäreiden sukitus  tapahtuu?

Monella on varmasti paljon kysymyksiä sukituksella tehtävästä viemäriremontista. Kerromme tarkkaan kuinka viemäreiden sukitus tapahtuu vaihe vaiheelta. Kerromme myös teknistä tietoa sukituksesta ja siinä käytettävistä tuotteista.

Tämä on viemäriverstaan tapa tehdä viemäriremontti sukittamalla järkihintaan.

Sukitus vaiheittain viemäriverstaan tyyliin

Viemäriremontti starttaa siitä, että teemme sopimuksen remontista. Sopimus on aina kiinteähintainen ja toimitusaika sovitaan asiakkaan toiveiden mukaan. Ennen asentajien saapumista soitamme edellisellä viikolla tai vähintään kaksi päivää ennen ja sovimme aloitusajan tarkemmin asiakkaan toiveiden mukaan.

1. Talon suojaaminen ja viemäreiden puhdistus

Ensimmäisenä päivänä remontin alkamisesta teemme kohteeseen huolelliset suojaukset ulko-ovesta lähtien jokaiselle viemäripisteelle. Huolellisen suojauksen ansiosta asiakkaan ei tarvitse ottaa esimerkiksi mattoja lattioilta. Tämän jälkeen irroitamme vesikalusteet eli wc-istuimet sekä altaiden hajulukot. Lattiakaivoista poistetaan huulloslevy, jotta päästään käsiksi viemäriin.

Seuraavaksi jokainen viemärilinja kuvataan ja suunnitellaan puhdistus. Mikäli viemäreissä havaitaan halkemia, pahoja syöpymiä tai reikiä niin viemärit puhdistetaan ilman veden käyttöä eli tehdään kuivapuhdistus. Tällä vältetään riski, että viemäri rupeaa vuotamaan vettä pesun aikana. Kuivapuhdistus tapahtuu siten, että viemärit kuivatetaan puhaltimilla, jonka jälkeen viemäristö alipaineistetaan ja viemärin päät tulpataan. Viemärit rassataan siten, että ulkokaivolle asennetaan alipaineistaja mikä imee rassauksesta lähtevän pölyn ja moskan säiliöön. Tällöin sisälle ei tule pölyä eikä hajua viemäreistä. Veden kanssa tehty viemärinpuhdistus tehdään samalla tavalla mutta siinä käytetään vettä, joka helpottaa viemärin puhdistamista.

Puhdistuksen jälkeen viemärit kuvataan tallenteelle ja niiden pituudet sekä haarojen asteet mitataan.

Viemärin sukitus hinta
Suojaamme kohteet hyvin ja siivoamme sen aina päivän päätteeksi.

2. Sukituksen aloittaminen

Sukitus aloitetaan yleensä runkoviemäristä. Runkoviemäri alkaa yleensä wc-istuimelta tai tuuletusputkesta ja päättyy tarkastuskaivolle. Käytämme runkoviemärin sukituksessa yleensä 3.3-4mm paksua polyesteristä huopasukkaa joka kyllästetään epoksilla ja mankeloidaan tasapaksuksi sukkaan mankelin avulla. Mankeloinnin aikana sukasta imetään vakuumipumpulla ilmaa, jotta sukan huopaan ei jää ilmahuokosia. Mankeloimme jokaisen sukan vakuumipumpun kanssa, koska ilmahuokoset heikentävät putken kestävyyttä tutkitusti.

Viemärin sukitus
Epoksisukan mankelointia.

 

Sukan mankeloinnin jälkeen sukka asennetaan sukitusrumpuun ja puhalletaan viemäriin paineilman avulla. Sukka puhalletaan rauhallisesti noin 0.3-0.7 baarin paineella, jotta sukka asettuu hyvin vanhan viemärin seinämille. Käytämme sukittamisessa koonmuutossukkia eli sukka kykenee tarvittaessa venymään dn70 putkikoosta dn100 putkikokoon. Sukan venytessä seuraavaan kokoon sukka kutistuu noin 10% per metri, jolloin se säilyttää seinämäpaksuuden samana.

Kun sukitus on tehty epoksin annetaan kovettua paineistettuna. Epoksin kovettumista voidaan  nopeuttaa lämmöllä. Epoksi kuivuu 2-10 tuntia riippuen siitä nopeutetaanko kovetusta lämmöllä.

Viemärin sukitus Lahti
Kuvassa sukkaa ollaan ohjaamassa viemäriin, josta se jatkaa matkaa ulkokaivolle asti.
viemärin sukitus hinta
Sukitus onnistuu vaikka vanhassa viemärissä olisi reikiä.

Mikäli viemärissä on reikä tai reikiä tällöin viemäri puhdistetaan ilman veden käyttöä. Sukitus reikäiseen viemäriin tehdään erillisen tukisukan avulla. Tukisukka on ohut ja kestävä muovipinnotteinen sukka joka asennetaan viemäriin ennen sukitusta. Sukitus tehdään tukisukan sisälle jolloin sukka ei pääse venymään reikään ja lopputulos on parempi.

3. Haaralinjojen pora-avaus ja sukitus

Viemärin haaraliittymät menevät umpeen kun runkolinja sukitetaan. Haara avataan sähköisellä viemärirassilla käyttänen erilaisia avausteriä ja hiomarunkoja. Ensiksi porataan alkureikä putken koosta riippuen 25-125mm terällä ja reikä avataan loppuun karhealla hiomarungolla tai rassiketjulla.

Pora-avauksen jälkeen haaraan asennetaan suomalainen käsintehty 3.3mm paksu haarakappale, joita saa jokaiseen putkikokoon jokaiseen 45, 86 ja 90 asteisiin  sekä pyöristettyihin kulmiin. Haarakappale asennetaan työntötangolla työntämällä ja haarakappale asetellaan oikealle kohdalle putkistokameran avulla. Haara kappale paineistetaan  bladderilla, johon syötetään lämpöä, jotta haarakappale asettuu 100% tiiviiksi.

Viemärin sukitus
Valmis asennettu haarakappale.

Haarakappaleen asennuksen jälkeen linja sukitetaan limittäin 15-30 senttiä haarakappaleeseen, jolloin haarasta tulee tiivis ja kestävä. Valmis sukitettu linja kuvataan tallenteelle.

Viemäriputkien sukitus
Valmis sukitettu haaralinja.

4. Lattiakaivojen saneeraus

Lattiakaivo uusitaan muovisella kaivoinsertillä. Insertti asennetaan vanhan kaivon sisälle. Vanhasta kaivosta leikataan huulloslevy pois sekä hiotaan puhtaaksi hiomavingulla. Insertti liimataan aluksi epoksilla vanhan kaivon sisälle ja kun epoksi on kovettunut tehdään sukitus kaivoinsertistä läpi ja kaivo tiivistetään epoksilla täyteen. Kaivoinserttiin saa asennettua korokerengas adapterin, jolloin vanhaa kaivoa ei tarvitse piikata esiin esim kylpyhuoneremontissa.

Viemärin sukitus Lahti

5. Vesikalusteiden asennus

Asennamme vesikalusteet takaisin, jotka usein uusitaan remontin yhteydessä. Teemme remontin yhteydessä myös erinlaisia lisätöitä kuten hanan , pesualtaan tai wc-istuimen vaihdon.

6. Siivous ja lopputarkastus

Kun viemäriremontti on valmis otamme suojaukset pois ja siivoamme tarpeen tullen. Työn lopputulos käydään ennen ja jälkeen sukituksen läpi asiakkaan kanssa kohteen videomateriaaleista. Asiakkaalle jää tallenteet usb-muistitikulle sekä työstä tehdään kirjallinen asennuspöytäkirja sekä takuutodistus.

viemärin kuvaus

Mikäli jäi kysyttävää niin lähetä meille viestiä.

Yhteydenottolomake

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.